donderdag 16 juni 2011

Lottie Hellingman Nederlandse stem Smurfin Grace in De Smurfen film

Lottie Hellingman Nederlandse stem Smurfin Grace in De Smurfen film


In de deels geanimeerde film van Sony Pictures Animation, geregisseerd door Raja Gosnell, belanden de bekende wezentjes in New York. Helaas worden ze ook daar achternagezeten door hun eeuwige vijand Gargamel en zijn gemene kat Azraël.

Zopas werden de acteurs bekendgemaakt die hun stem lenen aan de Nederlandse versie van De Smurfen:
Kim-Lian van der Meij (Smurfin), Jack Wouterse (Grote Smurf), Tygo Gernandt (Gargamel), Freddie Tratlehner (Boerensmurf), Ollicio Locadia (Smulsmurf), Pepijn Lanen (Bakkersmurf), Sascha Visser (Klungelsmurf), Giel Beelen (Vertelsmurf), Johnny Kraaijkamp jr (Moppersmurf), Sander de Heer (Koksmurf), Frans Limburg (McSmurf), Florus van Rooyen (Brilsmurf), Huub Dikstaal (Patrick) en Lottie Hellingman (Grace).

The Smurfs (ook in 3D) verschijnt in de Nederlandse en Belgische bioscopen vanaf 3 augustus 2011

Jack Wouterse neemt de rol van Grote Smurf op zich in de animatiefilm De Smurfen. Tygo Gernandt is te horen als de boze tovenaar Gargamel, en Lottie Hellingman wordt smurfin Grace. Producent Sony maakte woensdag de Nederlandse stemmencast van de animatiefilm bekend.

De cast bestaat dus uit een lange rij bekende Nederlanders.

Zo is Kim Lian van der Meij Smurfin, vertolkt dj Giel Beelen Vertelsmurf, en spreekt het raptrio De Jeugd van Tegenwoordig de stemmen in van Boerensmurf, Smulsmurf en Bakkersmurf. Johnny Kraaijkamp jr. mag de rol van Moppersmurf op zich nemen.

In De Smurfen worden de kleine blauwe mannetjes als vanouds achternagezeten door Gargamel. Als hij ze massaal uit hun dorp jaagt, weten ze te ontsnappen via een magische tunnel.
Maar dan blijkt dat deze uitkomt in onze wereld, midden in Central Park in New York. De film met de stem van Lottie Hellingman verschijnt op 3 augustus in de bioscopen.

In Spanje is zelfs al een volledig dorp blauw geverfd ter promotie van de Smurfenfilm.