donderdag 22 december 2011

Lottie Hellingman presentatrice De Nationale Wetenschapsquiz 2011


Lottie Hellingman presentatrice De Nationale Wetenschapsquiz 2011

NWO en VPRO organiseren voor de achttiende keer De Nationale Wetenschapsquiz met als presentatrice Lottie Hellingman. Op maandagavond 26 december zal een team van ontwerpers het opnemen tegen drie wetenschappers. Vijftien pittige vragen moeten uitwijzen wie de knapste koppen zijn.

Ontwerpers en wetenschappers pakken elkaar hard aan

Zitten de échte knappe koppen van Nederland bij de universiteiten of bij de ontwerpers? De achttiende editie van De Nationale Wetenschapsquiz (NWO/VPRO) onder leiding van Lottie Hellingman moet uitsluitsel geven.

Op maandag 26 december neemt een team van ontwerpers het op tegen drie wetenschappers. Deze zes mannen en vrouwen stellen hun creativiteit en kennis op de proef. De kijkers thuis kunnen live via internet meespelen en hun wetenschapskennis testen.

De drie wetenschappers die door Lottie Hellingman aan de tand gevoeld gaan worden en de eer van de academische wereld moeten gaan verdedigen zijn: theoretisch natuurkundige Erik Verlinde, winnaar van de prestigieuze NWO-Spinozapremie, bezig met een aanvulling op de Wetten van Newton; biologe Christa Testerink, die onderzoek doet naar stress bij planten en zo bijdraagt aan een oplossing van het wereldvoedselprobleem, en Peter-Paul Verbeek, die zich als wetenschapsfilosoof waagt aan de combinatie ethiek en technologie.

De ontwerpers die het wetenschappelijke team uitdagen zijn Piet Hein Eek, ontwerper, ondernemer en zelfverklaard 'alleswiller'; architect Vera Yanovshtchinsky, en Marlies Dekkers, Nederlands meest bekende en ambitieuze lingerieontwerpster.

De presentatie van de quiz is in handen van Lottie Hellingman en Rob van Hattum. De muziek wordt verzorgd door DJ Saint Paul. Uitzending: maandag 26 december 2011, 22.00 uur op Nederland 2. Herhaling: 27 december 2011, 09.15 uur op Nederland 2.

Juniorquiz
In De Nationale Wetenschapsquiz Junior strijden vier basisschoolklassen om de titel 'De knapste klas van Nederland'. In de finale zullen de klassenvertegenwoordigers uit groep 8 van Het Talent uit Lent, 4e Montessorischool de Pinksterbloem uit Amsterdam, Vesterhavet uit Hoofddorp en De Meerpaal uit Terneuzen het tegen elkaar opnemen. Welke klas zal zich een jaar lang 'De knapste klas van Nederland' mogen noemen? Kijk op 28 december om 17.00 uur naar Z@PP (Nederland 3).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten