maandag 8 december 2014

Lottie Hellingman presenteert Nationale Wetenschapsquiz 2014 op 28 december bij de Vpro

 
Lottie Hellingman presenteert Nationale Wetenschapsquiz 2014 op 28 december bij de Vpro

 Welke team gaat dit jaar met de eer strijken? Dit keer binden wetenschappers in de 'Nationale Wetenschapsquiz' de strijd aan met duurzame ondernemers. De 21ste editie van de Nationale Wetenschapsquiz is te zien op zondagavond 28 december bij de Vpro. Ook de kijkers kunnen thuis weer live via internet meespelen en hun wetenschapskennis testen.

De drie wetenschappers die de eer van de academische wereld verdedigen, zijn: Liesbeth van Rossum, Internist-Endocrinoloog verbonden aan het Erasmus Medisch Centrum, - Marileen Dogterom, hoogleraar Nanobiofysica verbonden aan de TU Delft en Vanessa Evers, hoogleraar Robotica van de Technische Universiteit Twente

De duurzame ondernemers die het opnemen tegen het team van wetenschappers, zijn: Boyan Slat, The Ocean Cleanup, Daan de Leeuw van De Dakdokters en Remco Wilcke, Vandebron.

 Presentatie van de Nationale Wetenschapsquiz is in handen van Lottie Hellingman en Rob van Hattum. De muziek wordt verzorgd door DJ St. Paul.

Wie zelf ook wil meespelen kan inloggen op de Nationale Wetenschapsquiz. De antwoorden moeten uiterlijk op zondag 21 december om 24.00 uur binnen zijn. De antwoorden zijn te zien in de uitzending van de Nationale Wetenschapsquiz 2014 op zondag 28 december om 22.35 uur op NPO 2. Tijdens de uitzending is het ook mogelijk om mee te spelen via de website van de Vpro. Meteen na de uitzending maken NWO en VPRO bekend welke krantenlezer en tv-kijker de quiz het beste heeft gemaakt. De herhaling is te zien op dinsdag 30 december om 11.25 op NPO 2.

Lottie Hellingman maakt stuk over zangeres

Acteurs Lottie Hellingman en Michel Sluysmans en muzikanten Vincent van Warmerdam en Cato van Dijck maken een theatervoorstelling over de Amerikaanse zanger Judee Sill.

Het stuk, dat ook de titel Judee Sill draagt, gaat 19 september in première in Bellevue in Amsterdam en is daarna tot half december in de grote steden te zien.

De voorstelling is een hommage aan de Amerikaanse zangeres, die precies 35 jaar geleden overleed. Sill geldt volgens de makers als één van de wonderlijkste muzikale talenten uit het Amerika van de jaren zeventig. De countryzangeres had na een rotjeugd vol geweld een hit met Jesus Was A Crossmaker en zij schreef voor The Turtles het nummer Lady-O. Maar doordat Sill ruzie kreeg met haar platenbaas was haar succes van korte duur. Zij stierf op 35-jarige leeftijd vergeten en vereenzaamd aan een overdosis drugs. Haar grote succes kwam pas later, toen haar demo's alsnog werden uitgebracht onder de titel Dreams Come True.

De makers omschrijven de voorstelling als een “zwarte fabel over een meisje op zoek naar houvast”. De teksten van het stuk zijn van dichteres Maria Barnas. De muziek is gecomponeerd door Vincent van Warmerdam. Aan de muziekvoorstelling werkt ook de band My Baby mee, waar Cato van Dijck de zangeres van is. De Amsterdamse formatie brak eerder dit jaar door met een optreden op Noorderslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten