zondag 16 januari 2011

Lottie Hellingman in telefilm 2011 'Vakantie in eigen Land'

Lottie Hellingman in telefilm 2011 'Vakantie in eigen Land'
Lottie Hellingman en Max van den Burg spelen hoofdrollen in de Telefilm 'Vakantie in eigen Land' van regisseur Hanro Smitsman, scenarioschrijver Rob Bloemkolk, producent Waterland Film en de VARA.
Een botsing tussen twee culturen, op scherp gezet door de kredietcrisis.
Joep staat aan de rand van de financiële afgrond. Daarom wordt de gezinsvakantie dit jaar geen luxueus verblijf in Portugal maar een uitstapje in eigen land. Feitelijk is het zelfs een vlucht voor zijn criminele klanten. Met zijn vrouw Claire(Lottie Hellingman) en dochter Saskia neemt Joep zijn intrek in een oude stacaravan op een vervallen camping.
 
Tegenover hen is een Sintifamilie neergestreken. Claire en Joep moeten niets van hen hebben, maar tussen Saskia en Dukker, de zoon van de Sinti’s, bloeit iets moois op.
Vakantie in eigen land, een spannend en gevoelig familiedrama over een welgesteld gezin, gaat over de botsing tussen twee culturen, op scherp gezet door de gevolgen van de kredietcrisis. De hoofdrolspelers zijn Lottie Hellingman (De hel van ’63, De Storm) en cabaretier Max van den Burg.
 
Voor de rollen van de Sinti-familie organiseerde Kemna Casting speciale castingdagen omdat hiervoor geen geschikte professionele acteurs te vinden waren. Regisseur Hanro Smitsman (Skin, Schemer) werkte eerder met amateur-acteurs bij de speelfilm De Punt, waarbij de cast grotendeels bestond uit onervaren spelers uit de Molukse gemeenschap.
 
Bijrollen in Vakantie in eigen land worden gespeeld door Frederik Brom (Zus & zo, Ik ook van jou) en schrijfster/actrice Elle van Rijn (Oesters van Nam Kee, Liever verliefd).
Waterland Film produceerde onder meerStella’s oorlog, ‘n Beetje verliefd en Nachtrit. De Telefilm Köfte van Michiel van Jaarsveld wordt 31 juli uitgezonden op Nederland 2.
 
De speelfilm Shocking Blue van Mark de Cloe draait vanaf 12 augustus in de bioscopen. In productie zijn onder meer de speelfilm Zieleman van Ben Sombogaard en de dramaserie De geheimen van Barslet van Boris Pavel Conen.

Vakantie in eigen Land met Nederlandse top actrice Lottie Hellingman betekent voor Smitsman, na Skin, De Punt en De laatste Reis van Meneer van Leeuwen, alweer zijn vierde telefilm op rij.
 
Maakte hij met de eerste twee nog indruk en was laatstgenoemde een aardig tussendoortje, Vakantie in eigen Land. De film is vaardig geschoten en goed geacteerd, vooral met een glansrol voor Lottie Hellingman.

Aan thema’s geen gebrek in Vakantie in eigen Land. De film verhaalt over relatieperikelen, vriendschappen, cultuurverschillen, vooroordelen en ga zo maar verder. De rode draad waaraan deze thema’s zijn opgehangen  - een verwende familie slaat op de vlucht voor schuldeisers en komt op hun nieuwe verblijfplaats in aanraking met een Sintifamilie.
Vakantie in eigen Land is een pracht film, waarin goed geacteerd wordt (vooral de twee jeugdige hoofdrolspelers en de inmiddels tot Nederlandse top actrice uitgegroeide Lottie Hellingman zijn zeer goed), het visueel en auditief allemaal prima verzorgd is, maar de kijker actief bij het geheel betrokken raakt.

Saskia(Lottie Hellingman) heeft niet door dat haar vader Joep aan de rand van een financiële afgrond staat. Lottie Hellingman maakt zich drukker om haar borsten, in de film steevast tieten genoemd, en haar minnaar.
 
Daarom wordt de luxueuze gezinsvakantie ingeruild voor een vakantie-uitstapje in eigen land. Met haar vader en moeder neemt Saskia intrek in een oud vakantiehuisje op een vervallen camping. Tegenover hen kampeert een Sintifamilie. Jaar: 2011 Acteurs: Frederik Brom, Max Van Burg, Lottie Hellingman. Regie: Hanro Smitsman.
Joep staat dus aan de rand van de financiële afgrond. Daarom wordt de gezinsvakantie dit jaar geen luxueus verblijf in Portugal, maar een uitstapje in eigen land. Feitelijk is het zelfs een vlucht voor zijn criminele klanten.
 
Met zijn mooie vrouw Claire(Lottie Hellingman) en dochter Saskia, neemt Joep zijn intrek in een oude stacaravan op een vervallen camping. Tegenover hen is een Sintifamilie neergestreken. Claire en Joep moeten niets van hen hebben, maar tussen Saskia en Dukker, de zoon van de Sinti's, bloeit iets moois op.
Vakantie in eigen Land (2011)
Regie: Hanro Smitsman
Scenario: Rob Bloemkolk
Producent: Wilant Boekelman, Koji Nelissen
Camera: Joost Rietdijk
Montage: Marc Bechtold, Michelle Hofman
Muziek: Paul M. van Brugge
Met: Amalia Yuno, Lottie Hellingman, Max van den Burg, Gianni Janzen, e.v.a.
Taal: Nederlands / Kleur
Speelduur: 75 minuten
Filmrecensie 'Vakantie in eigen Land'
De tweede Telefilm gaat over een familiecrisis, financiële problemen en cultuurverschillen. Dat klinkt als een zwaar drama, maar in ‘Vakantie in eigen land’ is geen enkel probleem onoplosbaar. Workaholic Joep (Max van Burg) is adviseur in dubieuze belastingconstructies.
 
Hij wordt bedreigd door een opdrachtgever die ineens miljoenen aan achterstallige belastingen moet ophoesten. Samen met zijn vrouw (zeer knappe rol van Lottie Hellingman) die zich liever drukker maakt om haar borsten(tieten in de film) en dochter vlucht hij naar een vervallen vakantiehuisje dat ooit van zijn oma was.
 
Joep verzwijgt de reden. Het gezin is luxe vijfsterrenvakanties gewend op tropische bestemmingen, dus vrouw en dochter begrijpen niet goed waarom ze ineens naar deze bouwval moeten. De nieuwe omstandigheden zorgen ervoor dat langlopende huwelijksproblemen eindelijk kunnen worden besproken.

1 opmerking:

  1. was een leuke film hoor:D
    hihi XD

    gr. anoniempje

    BeantwoordenVerwijderen