donderdag 24 december 2009

Lottie Hellingman De Nationale Wetenschapsquiz 2009 Het Laatste Voorspel


Lottie Hellingman in De Nationale Wetenschapsquiz 2009, Het Laatste Voorspel.

Dit jaar hoeft u namelijk echter niet onvoorbereid aan de slag bij De Nationale Wetenschapsquiz . U kunt voor enkele vragen al voorkennis opdoen in de voorrondes van de quiz genaamd 'Het Voorspel', uitgezonden op zondagavond 29 november, 6, 13 en 20 december om 19.15 uur op Nederland 2.

Heeft u de hints en informatie uit Het Voorspel begrepen? Ontdek het door uw antwoorden op 15 quizvragen in te zenden via internet, www.nwo.nl/quiz.

De grote finale, de Nationale Wetenschapsquiz 2009, wordt op 27 december 2009 uitgezonden om 21.00 uur op Nederland 2. De quiz wordt gepresenteerd door Lottie Hellingman, bijgestaan door Rob van Hattum. Vier vertegenwoordigers uit de wereld van de kunsten nemen het op tegen vier wetenschappers.

In samenwerking met NWO organiseert VPRO dit jaar voor de 16e keer ‘De Nationale Wetenschapsquiz’.

Op zondagavond 27 december zal een team van mensen uit de wereld van de kunsten met een passie voor wetenschap het opnemen tegen vier kwieke wetenschappers.

Deze acht hebben de uitdaging aangenomen om hun creativiteit en kennis op de proef te stellen. Er zullen hen vijftien pittige vragen worden voorgelegd, die moeten uitwijzen in welk team de knapste koppen zitten.

Elk jaar kunt u ook thuis via kranten, tijdschriften en internet meedoen met ‘De Nationale Wetenschapsquiz’. En dit jaar proberen we u een beetje te helpen met vier afleveringen van ‘Nationale Wetenschapsquiz, het Voorspel’ die iedere zondagavond in december te zien zullen zijn. Presentatrice is Lottie Hellingman.

In deze uitzendingen worden aan de hand van de thema’s biologie, logica, waarneming en exact tipjes van de sluiers van de finalevragen opgelicht. Wetenschappers laten zien hoe zij tot een antwoord zouden komen en onthullen zo de wetenschap achter de vragen. Kijken heeft dus zin, het maakt de quiz iets makkelijker.

Iedere aflevering van ‘Nationale Wetenschapsquiz, het Voorspel’ vertellen twee finalisten wie ze zijn en waarom ze willen strijden in de quiz. Wat hebben ze met wetenschap en met welke grote vragen kampen ze? Niet alleen het antwoord daarop is belangrijk, maar ook hoe de oplossing van een probleem aan de hand van experimenten en redeneren tot stand komt

Kortom, als u het hoog tijd vindt voor een opfrisbeurt van uw wetenschappelijke ontwikkeling, kijk dan zeker naar ‘Nationale Wetenschapsquiz, het Voorspel’ en leef u vervolgens uit op de finalevragen. En wie weet ziet u uw naam als winnaar terug in de finale!

De kandidaten in de televisieuitzending krijgen negentig minuten om zoveel mogelijk goede antwoorden te geven. U kunt er thuis tot en met 21 december over doen om met behulp van uw knappe familie, uw naslagwerken, de kennis uit Het Voorspel, uw vrienden of het internet de quiz te kraken en een reis te winnen.

De Nationale Wetenschapsquiz is een samenwerking van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en VPRO. Kijk voor de antwoorden naar de Nationale Wetenschapsquiz 2009 op 27 december om 21.00 uur op Nederland 2 met Lottie Hellingman.

Dan worden nevenstaande vragen behandeld en wordt duidelijk welke inzenders hebben gewonnen.

De uitslag is na afloop ook op Teletekst en in de VPRO-gids terug te vinden. Een uitgebreide toelichting staat vanaf 28 december op de internetsite van NWO.

Dit jaar zal de Nationale Wetenschapsquiz gepresenteerd worden door Rob van Hattum en Lottie Hellingman.

Lottie Hellingman:
Na anderhalf jaar geneeskunde gestudeerd te hebben gooide Lottie Hellingman (1977) het roer om en werd actrice. Ze maakte haar debuut in 1997 met de popmusical Eindeloos! en speelde daarna onder andere in Miss Saigon.

Soms verruilt ze het theater voor film of televisie. Zo speelde ze in de series Blauw Blauw, De Band en Ijs en is ze sinds kort te zien in de bioscoopflms De Storm en De Hel van ’63. Haar rol in De Storm leverde haar een Gouden Kalfnominatie op voor beste vrouwelijke bijrol.

In het verleden presenteerde Lottie Hellingman met veel plezier Jules Unlimited. Ze heeft dan ook veel zin om opnieuw de wetenschap in te duiken voor De Nationale Wetenschapsquiz.

2 opmerkingen:

  1. in 'vakantie in eigenland' vind ik je het mooist:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat heeft dat te maken met de rubriek over Lottie Hellingman?

      Verwijderen