maandag 28 december 2009

Lottie Hellingman presentatrice De Nationale Wetenschapsquiz 2009 SeniorLottie Hellingman presentatrice van De Nationale Wetenschapsquiz 2009 Senior op de VPRO.

Na een aantal weken van warmdraaien was het op 27-12-2009 tijd voor de zestiende editie van de Nationale Wetenschapsquiz Senior, gepresenteerd door Lottie Hellingman in een fantastische jurk.

Een team van mensen uit de wereld van de kunsten met een passie voor wetenschap zal het opnemen tegen vier kwieke wetenschappers.

Deze acht hebben de uitdaging aangenomen om hun creativiteit en kennis op de proef te stellen. Er zullen hen vijftien pittige sexy vragen worden voorgelegd, die moeten uitwijzen in welk team de knapste koppen zitten.

De presentatie van de Nationale Wetenschapsquiz Senior wordt dit jaar verzorgd door Lottie Hellingman. In het verleden presenteerde zij met veel plezier Jules Unlimited. In de Nationale Wetenschapsquiz wordt zij bijgestaan door Rob van Hattum.

Eerder in December konden de deelnemers al meedoen aan het voorspel van de jaarlijkse Nationale Wetenschapsquiz van de VPRO. In vier afleveringen stelden Lottie Hellingman en Rob van Hattum de acht kandidaten van 2009 voor.

Het Voorspel is een aanloop op de grote finale waarin u een beetje geholpen wordt met het beantwoorden van de wetenschappelijke vraagstukken uit de quiz. Mocht je thuis via kranten, tijdschriften of internet meedoen aan de quiz, dan helpt Het Voorspel een beetje.

In deze uitzendingen worden aan de hand van de thema’s waarneming, biologie, exact en logica tipjes van de sluiers van finalevragen opgelicht.

Wetenschappers onthullen de wetenschap achter deze thema’s en de bijbehorende finalevragen. Kijken heeft dus zin, het maakt de quiz iets makkelijker.

Iedere aflevering van Het Voorspel vertellen twee finalisten wie ze zijn en waarom ze willen strijden in de quiz. Wat hebben ze met wetenschap en met welke grote vragen kampen ze?

Niet alleen het antwoord daarop is belangrijk, maar ook hoe de oplossing van een probleem aan de hand van experimenten en redeneren tot stand komt. Lottie Hellingman helpt hiermee de kandidaten en legt uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten